Presentation & kontakt

Hej!

Jag som är din Kalmarguide, är och är född och uppvuxen i Kalmar. I närmare 30 år har jag haft glädjen att visa vår vackra stad med omnejd för besökare. Med en kunskapsbas som kan beskrivas med orden ”lite om mycket” kan jag erbjuda en mix av historia, natur, kultur kryddat med skrönor, minnen och berättelser om min egen släkt och om personer som bott eller bor här.

Jag har lite extra passion för matkultur, lokala delikatesser – och kyrkor. Kyrkornas historia speglar också människornas historia, de som bott, arbetat och verkat här före oss. På Öland finns 34 kyrkor! De ligger tätt, bara några kilometer mellan varje och många med anor från medeltiden.

Vill du upptäcka något av det sydöstra Sverige har att erbjuda. Hör av dig så får du tips och idéer. Det kan vara en rundresa på några dagar eller en tur på någon timme. Dina behov och önskemål styr!

Kalmarguider - Annika Billberg

Annika Billberg

Kalmarguider - Avskiljare blad

Har du frågor om lokalguide för Kalmar, Öland eller Glasriket kontakta oss på 070-203 94 82. Eller fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig.